Om oss

Lønsethagen-gruppen er et familieeid selskap med røtter tilbake til 1953. Vi ønsker å være en jordnær, seriøs og lokal næringslivsaktør drevet av dyktige medarbeidere.
Vi vil løse kunders behov med god og fremtidsrettet fagkunnskap.

Historie

Lønsethagen-gruppen så dagens lys da Jakob Lønsethagen startet virksomheten i 1953, som spesialist på dieselreparasjoner til bil og båt. Bedriften flyttet til Moldegårdsvegen 5 i Lingedalen i 1974. Jan Magne Lønsethagen overtok som daglig leder i 1985. Lønsethagen Elektro-Diesel ekspanderte videre, med salg-, grossistvirksomhet og verksted.

Logo fra Bil- og båtservice

Gruppen vokste videre innenfor mange sektorer, som bilbransjen, industri og kommunikasjon. Gruppen vokste også geografisk, og hadde avdelinger i Trondheim og Ålesund, samt var grossist og hovedleverandør av Bosch-varer til bilbransjen fra Sognefjorden i sør til Steigen i Nordland i nord. Etter strategiske beslutninger ble mye av virksomheten solgt til ulike aktører, blant annet Mekonomen, Tools og Bertel O. Steen.

Lønsethagen-gruppen har drevet videre innenfor eiendomsdrift og -utvikling, investeringer og aktivt eierskap i andre selskaper, samt spesialistverkstedtjenester. Dyktige ansatte har hele veien vært viktig for gruppens utvikling. Romsdal Sogelag sin artikkel om historien til selskapet er tilgjengelig her.

I 2022 har Janne Lønsethagen tatt over som daglig leder. Vi tar med oss opparbeidet kompetanse, og ser fram til nye muligheter framover.

Bilder fra Lingedalen rundt 1990

Bærekraft

Satsingsområdene våre bidrar til flere av FNs bærekraftsmål, men spesielt målene 8, 9 og 12.

FNs bærekraftsmål nr 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekstFNs bærekraftsmål nr 9: Industri, innovasjon og infrastrukturFNs bærekraftsmål nr 12: Ansvarlig forbruk og produksjon

Sponsorvirksomhet

Vi er stolte sponsorer av Molde fotballklubb, Molde HK Elite, SK Træff, Kirkens Nødhjelp og Frelsesarmeen. Vi er opptatte av å bidra til lokalsamfunnet.

Bilde: Træff
Bilde: Molde HK Elite
Bilde: Molde FK